مصاحبه خبرگزاری ایرنا با دکتر عباس جوارشکیان دبیر علمی اولین همایش بین المللی الهیات مقاومت
رییس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر همایش بینالمللی «الهیات مقاومت» گفت: رسالت دانشگاهیان، حوزویان و شخصیت ها و نخبگان علمی کشورمان، تبیین اندیشه مقاومت و پشتوانه فکری آن است.
عباس جوارشکیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقاومت به مردم شریف غزه اختصاص ندارد و امروز به عبارتی جبهه مقاومت با عظمت بسیار خود، همه دنیا را مبهوت خود کرده است.
وی بیان کرد: مردم غزه در طول حدود یک سال و نیم گذشته مورد تهاجم از سوی رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند و اکنون میبینیم آنها با شهامت و قدرت روحی و روانی بسیار، در مقابل استکبار جهانی ایستادگی و مقاومت کرده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: باید به این پرسش پاسخ داد که پشتوانه فکری و اعتقادی این مقاومت چیست که وقتی انسانی را از زیر آوار بیرون می آورند، می گوید الحمدلله و این در حالی است که او همه چیزش را از دست داده است؟ او چه تصوری از خودش و جهان دارد؟
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه چیزی که ماندگار بوده، اندیشه مقاومت است، اظهار کرد: باید این موضوع برای مردم دنیا تبیین شود و این در حالی است که اگرچه حمایت هایی از آنان شده ولی در عرصه تبیین علمی و تدوین اندیشه مقاومت کار جدی صورت نگرفته است.
جوارشکیان ادامه داد: این موضوع نیاز به یک حرکت علمی همه جانبه از سوی متفکرین و نخبگان دلبسته به جریان مقاومت دارد و برگزاری همایش بین المللی «الهیات مقاومت» می تواند سرآغازی برای حرکت علمی در فضای نخبگانی و دانشگاهی کشور در این زمینه باشد.
وی گفت: مساله مقاومت اختصاص به یک جریان فکری یا مذهبی یا دینی خاصی ندارد، زیرا فردی که در سایر نقاط جهان همچون آمریکا، آفریقا و اروپا زندگی میکند و مذهب شیعه و حتی اعتقاد دینی هم ندارد ولی او وجدان انسانی و تعلقات اخلاقی دارد که او را به این عرصه نزدیک و همدل میکند.
نخستین همایش بینالمللی الهیات مقاومت در شهریور ۱۴۰۴ برپا میشود
دبیر همایش بین المللی «الهیات مقاومت» افزود: ما دارای معارف شیعی هستیم که نوع تعامل با دنیا و جهان استکبار و یا جریانهای مختلف قدرت در دنیا را تعیین میکند، به عبارتی این معارف اعتقادی و کلامی در واقع اصطلاح مواجهه مذهبی با جریان مقاومت است.
وی ادامه داد: ولی اندیشه مقاومت در یک سطح بالاتر و بین مذهبی قرار دارد که به عبارتی مشترک بین مذاهب اسلامی و سایر ادیان الهی است؛ از سوی دیگر و در سطحی دیگر و از منظر ادبیات انسانی این موضوع قابل بررسی است.
جوارشکیان بیان کرد: همچنین به لحاظ موضوعی و در حوزه های سیاسی و حقوقی نیز تا حدودی فعالیت هایی خوبی انجام شده و همایشهای متعددی نیز در داخل و خارج کشور با موضوع فلسطین برگزار شده است ولی از «بُعد الهیات» به این موضوع نگاه بسیار کمرنگی وجود داشته است.
وی گفت: در این همایش قرار است از ابعاد کلامی، فقهی، فلسفی، اخلاقی و معنوی مقاومت پردهبرداری و تبیین شود و مخاطب این همایش همه نهادها و افرادی هستند که تعلقی به جریان مقاومت دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به زمان این همایش گفت: اولین همایش بینالمللی الهیات مقاومت در روزهای یکشنبه ۱۶ و دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد؛ همچنین مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ و ارسال مقاله کامل تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تمدید شده است.